Logo
Author MPA Logo

Despre Marius Docea

Arta fotografica si filmul, m-au fascinat înca din copilarie, ceea ce a condus la realizarea mea ca fotograf si video-operator. La început, a fost un hobby apoi, cu trecerea anilor, dupa ce am urmat cursuri de formare în domeniul fotografiei si cinematografiei,din hobby, a devenit o meserie, care pentru mine este mult mai mult,este un mod de viata.. Ma simnt un norocos.

Mi-a placut atît de mult aceasta meserie încât, am dorit sa o transmit si altora, si acest lucru a fost posibil, în calitate de profesor pe catedra de foto-cineclub de la Clubul Copiilor Aiud.

Apoi, pentru ca televiziunea câstiga din ce în ce mai mult teren si oferea posibilitatea transmi-terii unui public mult mai larg trairile, sentimentele si evenimentele surprinse de video-operator la TV SICA ALBA-actualul PRO TV.

Am lucrat apoi, circa doi ani, ca si video-operator pe navele de croaziera Costa, imortalizând frumusetile acestui Pamânt de la piramidele Egiptului la Polul Nord, de la un ocean la altul…

Fotografiile facute de mine, si-au gasit usor locul în expozitii nationale si internationale de arta fotografica, din tara si strainatate. Voi aminti doar câteva dintre ele:

  • 2-4 octombrie -Festivalul international de documentare artistice si arta fotografica editia a IV-a ART AIUD 2008;
  • 2-3 octombrie – Festivalul international de documentare artistice si arta fotografica editia a V-a ART AIUD 2009;
  • 14 noiembrie 2009-Galerie Time News Room Vienna-Austria